Még mindig a Pokémon Go-ról! 10 tipp szülőknek

Még mindig a Pokémon Go-ról! 10 tipp szülőknek

  1. Örülj, hogy van egy olyan játék, amely a gyerekeket mozgásra sarkallja a szabadban, beszélgetésre a társaikkal, és egy új nézőpontot tud adni a már ismerős környezetünkhöz!
  2. Ismerd meg a játékot! A legalapvetőbb kérdésekre összegyűjtöttük a válaszokat: Kérdések és válaszok a Pokémon Go játékról
  3. Szülőként mindenképp bizonyosodj meg arról, hogy a gyereked tisztában van a játékkal járó veszélyekkel és biztonságosan képes használni a játékot.
  4. Próbáld ki a játékot te is, vagy legalább kísérd el a gyereket, miközben játszik! Kérdezgesd őt a játékról, vagy játszatok együtt, ami talán még nagyobb buli.
  5. A játék magával ragadó természete miatt az emberek könnyebben megbíznak egymásnak, különösen igaz ez a gyerekekre. Fontos elmagyarázni a gyermeknek, hogy a játék során az idegenekkel való interakcióra ugyanazok a biztonsági szabályok vonatkoznak, mint egyébként a való életben. A játék során szerezhet új barátokat, ugyanúgy, ahogy egy moziban, parkban, vagy bevásárló központban tenné. De fontos: legyen tisztában a felmerülő veszélyhelyzetekkel és ne menjen el idegenekkel! Mindig beszéljetek meg, hogy hova megy játszani és kivel! Ha nem érzed, a helyet elég biztonságosnak, ajánld fel, hogy elmész vele magad!
  6. Ha nélküled szeretnének kalandozni, akkor bizonyosodj meg róla, hogy ezt nem egyedül teszik, hanem a barátaikkal, és tudd, hogy nagyjából merre fognak vadászni!
  7. Kérd meg őket, hogy ne mászkáljanak a telefon képernyőre bámulva, mert nagyon balesetveszélyes! Amíg a játék meg van nyitva, nyugodtan eltehetik a telefonjukat a zsebükbe, mert úgyis rezegni kezd, ha egy vad Pokémon az útjukba kerül. Tisztázzátok, hogy a játék nem írhatja felül a biztonságos közlekedés szabályait!
  8. Mondd el nekik, hogy nem kell pont a Pokémon mellé helyezkedniük ahhoz, hogy el tudják fogni. Megállhatnak a közelében is, hisz amíg a térképükön látszik, addig el tudják fogni. Tehát nem kell az útkereszteződés közepén felbukkanó szörny miatt, lelépniük a járdáról!
  9. Mint minden online játéknál fontos, hogy a gyerek olyan nevet válasszon a karakterének, ami alapján nem beazonosítható, és nem derül ki, hol lakik. Ha például a gyerek egy „edzőteremben” van a Pokémonjaival, akkor mindenki számára, aki abban a teremben van, láthatóvá válik, ezért fontos, hogy ne legyen beazonosítható.
  10. Emlékeztesd a gyermeked, hogy ne merítse le teljesen a telefonját. A játék hamar leszívja az okostelefon akkumulátorát, ezért fontos, hogy a gyermek elővigyázatos legyen, és még működő telefonnal vágjon neki a hazaútnak. Van egy akkumulátor kímélő funkció a játékon belül, mely leveszi a fényerőt, így kevesebb energiát fogyaszt az applikáció, miközben a gyermek használja.

 

Összeállításunk az alábbi cikk alapján készült:

http://parentzone.org.uk/article/pokemon-go-parents-guide

iszkiri