Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

INTERNETBIZTONSÁG

 

Mi a cyberbullying?

Azt nevezzük így, amikor valakit interneten vagy mobilon szándékosan bántanak, zaklatnak, vagy megfélemlítenek. Ez sokféle módon történhet, csak néhány példát mutatunk be:

Bővebben...

Mi a sexting?

A szó az angol „szex" és „texting" szavak összeolvadásából keletkezett. Szexuális tartalmú, erotikus, meztelen vagy félig meztelen képek és videók küldését jelenti telefonodról a másik mobiljára vagy email címére.

Bővebben...

Mi a grooming?

Arra használják ezt az angol kifejezést, amikor egy felnőtt interneten keresztül épít ki ismeretséget egy gyermekkel, azzal a céllal, hogy szexuális kapcsolatra vegye rá, és szexuálisan visszaéljen vele. Sokszor úgy cserkészik be a gyerekeket, hogy barátságnak, vagy szerelmi kapcsolatnak igyekeznek beállítani a helyzetet, azért hogy a fiatal érzelmileg kötődni kezdjen hozzájuk.

Bővebben...

Mi az Internetfüggőség?

A függőség szó ragaszkodást, hozzászokást, szükségletet jelent. Akkor válik károssá, ha a személy nem tud lemondani valamiről még akkor sem, ha érzi annak rossz hatásait.

Bővebben...

Mik az illegális tartalmak?

Rengeteg fontos információt, csodás fotókat, érdekességeket, szórakozási lehetőséget, új ismerősöket és régi barátokat találhatsz a világhálón, de ezek mellett káros vagy illegális tartalmakra is bukkanhatsz. Olvass tovább, hogy megtud, mik is ezek, és mit tehetsz, ha ilyesmiket látsz!

Bővebben...

Közösségi oldalak

Mire jók a közösségi oldalak? Miért szeretjük őket?

Bővebben...

Mik az online ismerkedés veszélyei?

Van, akinek online ismerkedni éppen olyan nehéz, mint ha élőben menne oda egy lányhoz/fiúhoz. De olyan is van, akinek neten könnyebben megy a dolog, és olyan is akad, akinek meg élőben egyszerűbb.

Bővebben...

iszkiri