Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

EMIL

Szeretnéd kipróbálni?
Regisztrálj vagy jelentkezz be, majd írd meg a leveledet! Ügyelőink 3 napon belül válaszolnak Neked. Rajta!

 

ÍROK EMILNEK

Kik válaszolnak a levelemre?
A Kék Vonal EMIL-munkacsoport ügyelői válaszolnak – olyan felnőttek, akik szeretnek a gyerekekkel beszélgetni, kíváncsiak rád és készek segíteni, ha szeretnéd. Általában három napon belül válszolnak a leveleidre.

Milyen nevet válasszak, amikor regisztrálok?
Bármilyen felhasználónevet választhatsz, amit még nem használ senki más. Ha már foglalt az a név, amit választottál, akkor a program figyelmeztet rá, hogy válassz másik nevet. A felhasználóneved lehet a saját keresztneved, de bármi mást is választhatsz – csak az a fontos, hogy emlékezz rá később is. A személyes adataidra nincs szükségünk ahhoz, hogy írj nekünk vagy együtt gondolkozzunk egy helyzeten. IP címedet is csak akkor használjuk, ha máshogy nem tudunk egy veszélyhelyzetet elhárítani, illetve ha felmerül, hogy visszaélsz a szolgáltatásinkkal. Ha úgy látjuk, a beszélgetés nem elég, ahhoz, hogy változzon a helyzeted, ezt jelezni fogjuk neked és leírjuk milyen lehetőségeid vannak a személyes segítségre.

Miről írhatok?
Itt ugyanúgy bármiről tudunk beszélgetni, mint a telefonon vagy a chaten: ha öröm ért, vagy bánatod van, segítségre van szükséged, vagy csak beszélgetnél, írj nekünk bátran!

Mi történik a levelemmel?
A leveled nem törlődik ki, ha belépsz az EMIL-fiókodba, meg tudod nézni a régebbi leveleidet is. Az EMIL-munkacsoport is látja, hogy korábban miket írtál, és így tudjátok folytatni a megkezdett beszélgetést, vagy visszatérhettek olyasmire, amiről korábban volt már szó. A levelek tartalmát, és minden rólad megtudott adatot bizalmasan kezelünk. A Kék Vonalon kívülre csak súlyos veszélyhelyzet esetén kerül ki bármi, annak érdekében, hogy segítséget kapj, vagy, ha ezt te kifejezetten kéred tőlünk, annak érdekében, hogy szeméyes segítséget kapjál.

Hányszor lehet írni EMIL-nek?
Annyiszor írsz, ahányszor szeretnél. Ha csak egy dolgot szeretnél megkérdezni, akkor egy levél is elég; de ha bonyolultabb dologról szeretnél beszélni EMILlel, akkor lehet, hogy sokkal több levélváltás kell hozzá. Mivel nagyon sok gyerek és fiatal hívja a Kék Vonalat, és nagyon sokan írnak is nekünk, ezért általában azt szoktuk kérni, hogy egy nap csak egyszer lépj kapcsolatba velünk. Ha írtál nekünk, érdemes megvárnod a következő leveleddel azt, amíg EMIL válaszol neked. Ha úgy érzed, hogy ezt nehéz kivárni, vagy hogy annál előbb van szükséged a válaszra, akkor hívj minket, vagy nyitvatartási időben gyere chatelni !

Ha EMILnek írok, az ugyanolyan, mintha telefonálnék nektek?
EMIL is a Kék Vonal egyik szolgáltatása, vagyis itt is ugyanúgy elmondhatod, amit szeretnél, megoszthatod örömöd, bánatod, kérhetsz segítséget is. Ha EMILt írsz nekünk, arra három napon belül válaszolnak a Kék Vonal ügyelői, ezért lehet, hogy lassabban kapsz választ, mintha telefonálnál. Ha bajban vagy, sürgős segítségre van szükséged, akkor mindenképp próbálj minket telefonon is elérni, itt általában néhány próbálkozás után vonalba kerülsz, és azonnal elmondhatod, amit szeretnél.

Ha telefonálok nektek, ott tudni fogjátok, hogy EMILben mit írtam?
A Kék Vonalnál mi egy munkacsoportban dolgozunk, általában tudunk egymás beszélgetéseiről. De segítesz vele nekünk, ha jelzed, hogy esetleg már írtál nekünk, vagy telefonáltál korábban.

 

iszkiri