Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

CHAT

 

Szeretnéd kipróbálni?
Regisztrálj vagy jelentkezz be, és amíg várakozol, nézz körül a honlapon!

Amikor van szabad ügyelő, beszélgethetsz vele. Rajta!

 

BELÉPÉS A CHAT SZOBÁBA

 

Kivel lehet a chaten beszélgetni?

A Kék Vonal ügyelőivel beszélgethetsz. Ők olyan felnőttek, akik kíváncsiak rád, meghallgatnak, és együtt gondolkodnak veled. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan tud segíteni a Kék Vonal, itt olvashatsz róla többet.

Miért nincs mindig nyitva a chatszoba?

A Kék Vonal Chat még új szolgáltatás, ezért még nem tud olyan széles körű lenni, mint például a Gyerektelefon vagy EMIL. De folyamatosan bővítjük a nyitva tarást, hogy a lehető legtöbb gyerek és fiatal elérjen minket.

Miért kell várni arra, hogy beszélgessek?

Amikor valaki beszélget a chaten, addig a többieknek várakoznia kell. Lehet, hogy ez néha idegesítő: ha hamar szeretnél beszélgetni valakivel, hívj minket a Kék Vonal Ifjúsági és Gyerektelefonon, vagy írj EMIL-t!

Ha chaten írok nektek, az ugyanolyan, mintha telefonálnék?

Online, írásban beszélgetni egy kicsit eltér attól, mintha élőszóban beszélgetnétek. A beszélgetés néha lassabban halad, emiatt várni kell, amíg meglátod, hogy mit válaszolt a másik. Lehet, hogy nehezebb az érzéseidet írásban kifejezni, és nehezebb ezeket a beszélgetőtársadnál is megítélni (Vajon itt van? Vajon figyel? Lehet, hogy szomorú? Lehet, hogy megbántottam?). Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lehet így beszélgetni, gyere, és próbáld ki! A chateléshez előbb regisztrálni kell. Ehhez elég egy becenév és egy jelszó. Kérjük, hogy ne használj több nevet, hogy lássuk, ha már volt a történetednek előzménye.

Miért nem lehet webkamerát használni, fájlokat küldeni és linkeket ajánlani a chaten?

A Kék Vonal Chat ugyanúgy anonim szolgáltatás, mint a gyerektelefon vagy EMIL. Ez azt jelenti, hogy te sem látsz minket, és mi sem látunk téged, ezért nem tudsz webkamerát bekapcsolni. Ugyanez vonatkozik arra is, ha szeretnél például egy olyan linket elküldeni, ahol fényképeket láthatunk rólad. Adataidat (telefonszámodat, IP címedet) is csak akkor használjuk, ha máshogy nem tudunk egy veszélyhelyzetet elhárítani. Ha mindezzel kapcsolatban kérdésed van, arról is tudunk beszélgetni, írj nekünk, vagy gyere chatelni itt!.

Látja valaki azt, hogy miket írok a chaten?

Csapatban dolgzunk, amit elmondasz közted és a Kék Vonal munaktársai között marad, kivéve, ha olyan veszélyben vagy, amiben személyes segítségre van szükséged. A Kék Vonal Chaten egy ügyelő egyszerre csak egy gyerekkel, fiatallal beszélget. A beszélgetések anyagát tároljuk, hogy mi is közösen tudjunk gondolkodni azon, mi lenne a legjobb a megkeresőinknek. A beszélgetések nem kerülnek ki a Kék Vonalból.

Miért bízhatok a Kék Vonalban?

A Kék Vonalnál gyerekközpontúan, azaz, mindig a hozzánk forduló gyerek érdekét és szükségleteit szem előtt tartva segítünk. Anonim módon hívhatsz bennünket, vagy írhatsz nekünk: vagyis nem kell megmondanod a neved, azt és annyit mondasz el magadról, amit és amennyit szeretnél. Segítőink meghallgatnak, közösen gondolkoznak veled, és elmondják milyen lehetőségeid vannak más típusú segítségre, ha a beszélgetés nem elég. 

 

 

iszkiri