Szeretne önkéntes segítő lenni a Kék Vonalnál?

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az 1993 óta működő, 116-111 hívószámon hívható Lelkisegély-vonalára új ügyelőket keres elsősorban hétköznap délelőtti és hétvégi ügyeletekre!

A telefonos lelkisegély-szolgálatoknál végzett önkéntes munka remek fejlődési lehetőség azoknak, akik segítői pályán, illetve gyerekekkel foglalkozva képzelik el a jövőjüket, de azoknak is, akik a jelenlegi hivatásuk mellett szeretnének másoknak segíteni, vagy egyszerűen csak érdeklődnek a kamaszok világa iránt.

A Kék Vonal ingyenes hívószámát évente több tízezer gyerek és fiatal tárcsázza, ha szomorú, ha bajban van, ha egy döntési helyzetben egyedül maradt, vagy csak szeretne valamit névtelenül megosztani egy felnőttel. A telefonokat napközben képzett önkéntesek veszik fel. Az ügyeletvállalás heti 5 órát vesz igénybe (bármely nap 8-13, 13-17 vagy 17-21 óráig).

20 év feletti felnőttek jelentkezését várjuk, akik vállalják a hosszú távú (2 éves) elköteleződést, ügyeletadást.

Májusi képzésünkre elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik hétköznap délelőtt és hétvégén tudnak ügyeletet vállalni!

A májusban induló három napos képzést (05.20., 05.21., 05.22., minden nap 9-17 óráig) április végén (04.29. 14-19 óráig) egy interaktív workshop vezeti be, ami egyben a kiválasztási folyamat része is. A képzés és az ügyeletadás helyszíne is budapesti, belvárosi irodánk.

A workshopon való részvétel feltétele egy kérdéssor kitöltése és életrajz elküldése, ezekről itt olvashat bővebben:

JELENTKEZÉS

Workshopra való jelentkezés a kért dokumentumokkal, és további információk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

iszkiri